Алпийският хотел Белведере  се намира на величествен извит планински път

...
Алпийският хотел Белведере  се намира на величествен извит планински път
Коментари Харесай

Алпийският хотел Белведере – на ръба на ледника Рона

Алпийският хотел Белведере  се намира на възвишен закривен планински път на 2429 метра надморска височина на прохода Фурка, безусловно на ръба на ледника Рона.

Проходът е парадайс за пасажерите във високите швейцарски Алпи. Толкова е изящен, че е включен във кино лентата за Джеймс Бонд “Goldfinger ”.

Още в ранните времена, в разгара на своята активност, туристите са се стичали, с цел да видят спиращия дъха хладилник Рона. Именно тук, през 1882 година, младият хотелиер Йозеф Зайлер построява хотел в един от завоите.

През десетилетията той се трансформира в един от най-емблематичните хотели в швейцарските Алпи. Никъде другаде по света човек не може да кара кола толкоз покрай ръба на ледника, да се настани в хотелска стая с балкон, с аспект към солидната река от лед, и по-късно да върви по павирана пътека до ледника изпод.

Езикът на ледника Рона . В десния ъгъл е паркингът на хотел Belvédère. Снимка: Diriye Amey/Shutterstock.com

Сградата на хотела Белведере принадлежи към последната огромна вълна на развиване, почнала в цяла Швейцария през 1880. През това време броят на хотелите във Вале се е нараснал от 79 на над 320, тъкмо преди Първата международна война.

Панорамното местонахождение на хотел Белведере e привличало капризна клиентела, която от време на време се настанявала  за няколко седмици през лятото. В началото на 20-ти век, когато хотелската промишленост процъфтява в цяла Швейцария, Йозеф Зайлер се осмелява да направи ново уголемение на хотела – двускатен покрив с два спомагателни етажа, придавайки на хотела настоящия му тип.

Към днешна дата туристите идват тук, за видят тогавашния преуспяващ хотел и да си проправят път до ледника, където в миналото е била ледената пещера.

Хотел Белведере затвори активността си за неопределен срок още през 2016 година За страдание, хотелът е една от първите швейцарски жертви на изменението на климата. 11 000-годишният хладилник, който преди е бил тъкмо до входа на постройката, се отдалечава с 10 сантиметра всеки ден, прибирайки се от ден на ден и повече.

В резултат на това неповторимата панорама, която в миналото е привличала хиляди, в това число известни хора като папа Йоан XXIII и Шон Конъри, към този момент не е такава. Можем да се надяваме, че ще се откри уместно решение, с цел да върне животът на хотел Белведере. Докато пристигна това време, можете да отидете на посещаване, с цел да видите тази невероятна историческа забележителност, която се е трансформирала фрапантно през последните 100 години.

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР